Over Ingrid

Mijn naam is Ingrid Teulings.

Ik ben moeder van 2 volwassen hoogbegaafde zonen ( 1991 en 1994 ).
In 2007 ben ik vanuit Noord-Holland met mijn gezin in Wijchen komen wonen.

Vanaf 2001 werk ik met kinderen met autisme ; ik begon als onderwijsassistente op de Mytylschool in Bergen en in het onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen in een nieuw opgerichte auti-klas in Alkmaar.

Tijdens mijn middelbare schooltijd is de belangstelling ontstaan voor kinderen met autisme, na het lezen van het boek ‘Verbroken Stilte’ van Barry Kaufman.
Ik was diep geraakt door het verhaal van ouders die er alles voor over hadden om weer contact te krijgen met hun, vanaf zijn eerste jaar steeds onbereikbaarder wordende, zoontje . Zij kozen ervoor om hem te volgen in wat hij wel deed, vanuit de overtuiging dat als ze hem konden laten weten dat het goed was wat hij deed, hij zich weer veiliger zou voelen in de wereld buiten hemzelf. Gaandeweg kregen ze weer oogcontact met hem en dat bleek het uitgangspunt om hem vaardigheden te kunnen laten leren.

Deze interesse is jaren later nadat mijn kinderen groter werden weer teruggekomen door op hun school mee te helpen bij de kinderen die hulp nodig hadden in de klas.

Later tijdens mijn werk in de auti-klas, raakte het me om te zien dat sommige kinderen aan de ene kant over grote cognitieve vaardigheden bleken te beschikken en tegelijkertijd nauwelijks te motiveren waren om iets nieuws te leren.
Ze hadden veel plezier in dat wat ze wél deden.

In de jaren daarna heb ik als zelfstandig ondernemer kinderen begeleid met autisme.
Prachtig werk om kinderen te helpen de wereld begrijpelijker en minder bedreigend te maken.

Per gelukkig toeval ontdekte ik het werk van Caroline Peters en haar ABA-instituut in Waalwijk, (www.aba-instituut.nl) waarover ik zeer enthousiast ben. Hierbij heb ik het idee echt wat aan te kunnen reiken om de kinderen te helpen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

In oktober 2014 ben ik gevraagd om op het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen enkele meer – / hoogbegaafde leerlingen te begeleiden die opvielen in de klas door hun gedrag en minder aan leren toekwamen dan hun intelligentie voorspelde.

Vanaf mei 2018 begeleid ik kinderen met gedrag dat hun ontwikkeling op sociaal en cognitief in de weg kan zitten bij Welzien ( www.welzien.nl)

Ik voel me enorm geraakt als ik zie dat kinderen en jongeren keer op keer de (de soms klein lijkende maar zo waardevolle ) stapjes maken om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen. Hun trots maakt mij onbeschrijflijk blij.

Mensen en kinderen zien groeien is dan ook mijn grootste passie.

Interview met Ingrid Teulings op Radio 024, 3 mei 2012, te beluisteren op YouTube.

foto Bart Mendelson, klein